Onze lesgevers
Geneviève Vermylen
Geneviève Vermylen is een van de oprichters van Apollo Swing, dat begon in 1996. Het was haar passie voor de jaren '30, '40 en '50 die haar natuurlijk naar Lindy Hop leidde. Ze zette haar eerste swingende stappen in Herrang Dance Camp - misschien wel het beroemdste Lindy Hop-festival ter wereld - en begon al snel de wereld rond te reizen om te trainen met en te leren van topinstructeurs.
Sinds 2016 runt Elise een gedeelte van Apollo Swing en geniet van organiseren bijna net zoveel als van dansen! Elise is gepassioneerd over het ontwikkelen van haar vaardigheden in een breed scala aan swingdansen, waaronder solo-jazz, Charleston en Balboa, als docent wil Elise deze passie en enthousiasme naar haar studenten brengen en gelooft erg in het toegankelijk en leuk maken van swing-dansen voor iedereen die dapper genoeg is om het te proberen!
Didier Loiseau
Hij introduceerde Lindy Hop in België samen met Geneviève, wat resulteerde in de oprichting van Apollo Swing in 1996. Al meer dan twintig jaar verspreidt Didier zijn vrolijke karakter en deelt hij zijn talent in België; zowel in Lindy Hop-lessen als op de dansvloer. Hij blijft net zo gepassioneerd als aan het begin van zijn carrière en is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie.
Als eerste uit de Rock 'n' Roll-wereld, met haar vader als hoofdzanger van de Belgische Blues-Rockabilly Band, The Wild Ones, bracht Morganne haar hele leven door met luisteren naar Gospel, Swing, Blues, Rhythm'n'Blues, Country, Rockabilly en Rock'n'Roll. Ze groeide op als een oude ziel, altijd aangetrokken tot en gefascineerd door dingen uit het verleden; specifiek, het was haar liefde voor Afro-Amerikaanse cultuur die haar naar Lindy Hop leidde. Het was de clip van Whitey's Lindy Hoppers die in de film Hellzapoppin van 1941 danste en haar in shock liet. Toen en daar, beloofde ze zichzelf dat ze op een dag de Lindy Hop zou dansen.
Jérôme De Paepe
Jerôme begon in 2012 te dansen bij Apollo Swing en is sindsdien verslaafd. Hij houdt van films, goede bieren, otters en natuurlijk - swingouts.
Helena Bosseloo
Helena is een volbloed creatieve persoonlijkheid. Ze werkte voor een bekende modeontwerpster en richtte mee een dansschool op waar ze de artistieke leiding op zich nam en voltijds dansles gaf. Geïnspireerd door de jaren twintig tot vijftig, exploreert ze nu retro hairstyling, make-up (Retro Lena) en het ontwerpen en maken van retrokledij.
Helena volgde een intensieve Yoga teacher training en geeft momenteel ook wekelijks Yoga lessen.
Na enkele jaren niet gedanst te hebben heeft Lindy Hop de liefde voor de dans opnieuw aangewakkerd, waarvan de vrolijkheid, de energie, de stijl en de hele setting haar aanspreekt. Helena is nu al sinds 2015 instructeur by Apollo Swing in Mechelen.
Verdiana Tedeschi
Het begon allemaal met een Fiat 500 uit de jaren vijftig - sindsdien heeft Verdiana een leven van vintage passie geleefd: van kleding tot hairstyling, meubels en muziek. Dus het duurde niet lang voordat ze de Lindy ontdekte tijdens haar werk als vintage kapper voor Radio Modern. Toen ze de bounce eenmaal in haar botten kreeg, veranderde haar leven volledig! Je kunt Verdiana regelmatig zien opduiken tijdens evenementen in België en internationale danskampen en workshops, het vangen van de ogen van de onschuldige omstanders met haar Italiaanse Lindy-bewegingen. Als het gaat om swingdansen, draait het bij Verdiana allemaal om plezier hebben en je lichaam op de muziek bewegen. Muzikaliteit is de sleutel om als twee individuen één te worden op de dansvloer.
Sven Van houcke
Sven zette zijn eerste danspassen als tiener met de langzame wals, quickstep, jive en discoswing. Als jonge volwassene stopte hij met dansen vanwege judo, paragliding, canyoning en om voor zijn gezin te zorgen. Maar een passie voor dansen zat altijd in het bloed van Sven: een paar jaar geleden ontdekte hij samen met zijn partner Elke de geneugten van Lindy Hop en begon lessen te volgen op scholen in heel België om zijn vaardigheden te ontwikkelen. Nu gaat er geen enkele dag voorbij zonder dat hij door Lindy Hop wordt bezeten. De dansvloer is zijn habitat. Sven houdt van niets beter dan zijn passie voor Lindy Hop door te geven aan anderen.
Elena Cancilla
Elena is in Sicilië geboren en toneel was haar eerste liefde.
Hoewel ze overtuigd was dat ze niet kon dansen, een jaar na haar aankomst in Brussel, heeft ze zich ingeschreven bij Apollo Swing voor Lindy Hop lessen.
Onmiddellijk ingehaakt, pas een paar maanden na haar eerste les, nam ze deel in internationale Lindy hop, jazz solo, Charleston en blues workshops.
Bewust dat ze nog veel te leren heeft in jazz en swing geschiedenis en cultuur, beschouwt ze zich als een aandachtige toeschouwer.
Ze streeft om haar passie door te geven in haar lessen en om iedereen zelfverzekerdheid en vrolijkheid te ontvouwen bij het dansen.
Jazz, swing en blues leggen nadruk op waarden met welke ze instemt: authenticiteit, vrijheid en gemeenschapszin.
Elena vertelt hoe het toneel de plaats werd waar ze naar zichzelf begon te zoeken, en Brussel de plaats is waar ze door verscheidene culturen kan reizen en inspiratie vinden. “Jazz is een eindeloze tocht dat in mijn oren begint, mijn lichaam binnen sijpelt en mijn ziel doordringt.”
Aurore Cupers
Aurore ontdekte de wereld van swing een beetje per toeval toen ze in 2018 een les Lindy Hop probeerde. Wat bedoeld was als een uurtje les per week, ontwikkelde zich snel tot een passie die sindsdien alleen maar is gegroeid, en tegenwoordig is er zelden een dag waarop ze niet danst. Langzaamaan ontdekte ze de geneugten van solo jazz, balboa, shag, blues en zelfs tapdans! Aurore is onlangs toegetreden tot de chorus line groep van de Jassettes en kijkt ernaar uit om nog meer te leren over de geschiedenis en cultuur van dans.
Je vindt haar regelmatig op de dansvloeren in Brussel, waar je niet moet aarzelen om haar uit te nodigen, of het nu voor een snelle dans of een blues is.
Maroine Amimi
Sinds zijn jeugd houdt Maroine ervan om met alle podiumkunsten bezig te zijn. Vandaag is hij acteur, regisseur, theateranimator, violist, ud-speler en danser in de swinggroep Jazz Maniacs. In het professionele theatermilieu van België wordt Maroine vaak gezien als een acteur die speelt alsof hij danst en muziek maakt. Hoewel hij voornamelijk van het theater leeft, houdt hij er in elke creatie die hij onderneemt van om alles wat hij beheerst uit andere kunstdisciplines te betrekken en te combineren.
Wanneer hij voor het eerst de Whitey's Lindy Hoppers ziet dansen in de film Hellzapoppin' uit 1941, is hij niet alleen onder de indruk van hun lichaamstechniek. Wat hem opvalt, is hoe deze Afro-Amerikaanse dansers erin slagen om hun lichaam om te vormen tot een ritmisch muziekinstrument en de dansvloer tot een toneel waar kleurrijke personages elkaar ontmoeten en als acrobaten rondvliegen met een enorme bewegingsvrijheid en creativiteit. Maroine wordt verliefd op de wereld van de swing en begrijpt al snel dat dit type dans hem in staat zal stellen om van zijn drie passies tegelijk te genieten! Zijn droom vandaag is om de dansvloeren te zien veranderen in een groot theaterpodium waar volwassenen samen spelen zoals kinderen.
Benjamin Van Dalem
Benjamin had al van jongs af aan een liefde voor muziek en dansen, maar het speelde nooit een centrale rol in zijn leven. Dit veranderde echter in 2019 toen hij Lindy Hop ontdekte bij Apollo Swing Leuven. Hij werd geboeid door de schoonheid, speelsheid en vrijheid die Lindy Hop bood, en het groeide al snel uit tot zijn meest gepassioneerde hobby. Socials, workshops en internationale festivals werden een integraal deel van zijn leven en zo groeide zijn kennis over de dans. Uiteindelijk werd Lindy Hop voor hem een bron van vreugde en sterke vriendschappen. Met zijn liefde voor lesgeven en de motivatie om de schoonheid van Lindy Hop te delen, wil hij de mooie aspecten ervan aan anderen introduceren, de gemeenschap laten groeien en zijn kennis delen.
Ann-Sofie danst en musiceert al sinds jonge leeftijd. Als grote fan van jazzmuziek, begon het te kriebelen om niet alleen te luisteren maar ook te bewegen op deze swingende ritmes. Ze dook begin 2020 de wereld van lindy hop en solo jazz binnen in Gent, en heeft sindsdien niet meer stil gestaan. Ann-Sofie blijft graag eeuwig student, met een grote interesse in de Afrikaans-Amerikaanse herkomst en cultuur van swingmuziek en -dans. Ze hecht veel waarde aan persoonlijke expressie, muzikaliteit en connectie. Naast dansers inspireren in de les, is Ann-Sofie bij Upside Down ook actief betrokken bij het organiseren van meerdere swing en blues evenementen, treedt ze geregeld op en is ze op de dansvloer van menig festival in binnen- en buitenland te vinden.
Heleen Van Cleynenbreugel
Heleen is een sportieve duizendpoot en heeft altijd het meeste energie en plezier gehaald uit dansen. In 2019 kwam ze voor het eerst in contact met lindy hop op het Rock That Swing Festival in München. Onmiddellijk sprak de speelsheid van deze partnerdans haar aan. Eenmaal terug thuis, heeft ze zich ingeschreven bij Apollo Swing.
Na een aantal jaar als follower les gevolgd te hebben, was ze op zoek naar andere manieren om bij te leren.
Ze genoot van haar eerste ervaringen als leader tijdens de switch-klas en ze kijkt ernaar uit om nog verder te evolueren door les te geven. Ze hoopt op die manier anderen te inspireren om plezier te vinden in deze dansstijl.
Giorgia begon in 2016 met swingdansen in Zürich, waar ze Lindy Hop en Shag bijna tegelijkertijd leerde. Dansen werd al snel een obsessie, en ze begon door Europa te reizen van festival naar festival om zoveel mogelijk te leren van verschillende docenten en om verschillende stijlen te verkennen. In de loop der jaren heeft Giorgia ook Solo Jazz, Tap en Balboa gestudeerd, waarbij ze steeds meer diepte zocht in de verbinding tussen lichaamsbeweging en muziek. Het begrijpen van wat de dans prettig doet aanvoelen is een eindeloze reis die ze blijft zoeken. Giorgia’s natuurlijke rol in de dans is volger, maar ze heeft onlangs de schoonheid van leiden in zowel Shag als Balboa ontdekt. Een mix van techniek en je op je gemak voelen in het sociale dansen is wat ze wil doorgeven aan andere dansers.
Emilie Maccarini
Emilie maakte kennis met dans toen ze nog heel klein was, maar bloeide open als stijldanser tijdens haar verblijf in Finland. Terug thuis ontdekte ze Lindy Hop, die haar fascineerde door de energieke stijl. Maar ze werd pas echt verliefd in 2016, toen ze Balboa ontdekte. Sindsdien is Emilie een regelmatige gast op internationale Balboa-evenementen, reist ze van Rome naar Helsinki en van Barcelona naar Berlijn en verkent ze verschillende stijlen en invloeden. Emilie houdt ervan een sterke connectie op te bouwen met haar partner en te experimenteren met tempo en muzikaliteit. Hoewel ze voornamelijk volgt, omarmt Emilie af en toe de rol van leider om haar te helpen de beweging volledig te begrijpen. Door haar liefde voor Balboa te delen, wil Emilie anderen enthousiasmeren en het plezier en de elegantie van deze tijdloze dans delen.
Fabienne Van Craenenbroeck
Fabienne's danservaring begon in 2011 met Lindy Hop, wat al snel haar creatieve uitlaatklep en passie werd. Het was dankzij Claire dat ze Balboa ontdekte. Ze werd gebeten door de snelle jazzmuziek en werd verliefd op de dans. In de begindagen was Fabienne een pionier in de scene. Ze reisde naar Rijsel om Balboa te volgen toen het nog aan erkenning aan het winnen was in België.
Fabienne geniet van de precisie en de complexiteit van het Balboa-voetwerk. Ze wordt voortdurend geïnspireerd door het voetenwerk en de technieken van andere dansers en verwerkt en past hun bewegingen aan in haar eigen stijl. Ze heeft deelgenomen aan evenementen in heel Europa, van lokale stages tot internationale festivals, waardoor ze haar kijk op verschillende dansinvloeden heeft verrijkt. Met een achtergrond in sportpedagogie brengt Fabienne een genuanceerde benadering van dansles, met het doel om haar studenten artistieke expressie te kunnen bijbrengen.
Ellen Wellens
Architect gepassioneerd door dans en beweging. Ellen begon haar dansreis in 2017 met lindy hop en breidde in 2019 haar repertoire uit met collegiate shag en balboa. Later werd daar ook blues aan toegevoegd. Haar liefde voor dans is ontstaan in de woonkamer van haar grootouders, geïnspireerd door hun boogie woogie.
Ellen heeft deelgenomen aan tal van festivals en workshops in binnen- en buitenland, waaronder de Scandinavian Shuffle in Zweden, Sitges balboa weekend in Spanje en Berlin balboa weekend in Duitsland. Dit jaar zet ze haar eerste stappen als dansleerkracht, met een focus op balboa.
Haar dansstijl is gevoelsmatig en vloeiend, met een sterke aandacht voor detail en een passie voor het verkennen van nieuwe bewegingen. Naast swing dansen, beoefent Ellen ook graag andere bewegingsvormen zoals hedendaagse dans en yoga. Deze praktijken helpen haar om haar lichaam bewuster te bewegen, wat haar dansstijl verder verfijnt en verdiept.
Ellen is een bedreven follower. Dansen is voor haar een proces van cocreatie. Ze streeft ernaar haar persoonlijke dansstijl verder te ontwikkelen en als follower initiatief te brengen in de dans.
Martin Claessens
Martin heeft Lindy Hop in 2013 ontdekt dank zij de geweldig inspirerend Sep en Leni. Sindsdien is hij met het dansen nooit opgehouden. Hij ging voort met zijn vorming door zijn ontmoeting met follows overal in Europa. Wat Martin bijzonder vindt aan Lindy Hop zijn de connecties, de muzikaliteit, de vreugde delen met een partner. Gedurende zijn vele verblijven in Herräng, heeft hij zich geïnteresseerd voor het context waarin Lindy Hop zich in Haarlem vestigde. Hij neemt het ter harte een vreugdevol en welwillend sfeer te brengen in zijn lessen zodat de deelnemers met vol vertrouwen hun competentie als dansers mogen ontwikkelen.
Yana Kalcheva
Yana ontdekte Lindy hop in 2010 en heeft sindsdien in heel Europa gedanst en lesgegeven in Bulgarije en Schotland voordat ze naar België verhuisde. Ze houdt ervan om plezier, muzikaliteit en verbinding te zoeken, de intuïtiviteit van volgen, de verantwoordelijkheid van leiden, en de vrijheid van solo jazz. Ze is ook gepassioneerd over het bijdragen aan een inclusievere gemeenschap en het eren van de wortels van de dans. Ze geniet ervan om beginner te zijn in andere dansen en na te denken over lesmethoden en belichaming.
Camille Truyffaut
Gedreven door de ziel van de swing jazz of het groove van de rhythm 'n' blues muziek, beleeft Camille de beste tijd op de dansvloer, meedeinend op ritmes en geaarde luiheid. Ze brengt haar dans tot leven, geïnspireerd door het continuüm van jazz, van de geschiedenis tot het heden. Haar reis in Lindy hop en solo jazz begon met het ontdekken van oude clips, wat leidde tot een verkenning van deze Afro-Amerikaanse jazzdansen. Tegenwoordig deelt ze deze kunstvorm door les te geven, op te treden en sociaal te dansen. Camille nodigt je uit om de kunst van het gesprek te ontdekken, niet alleen met de muziek en je partner, maar ook met jezelf.
Ornella Mickie
Beeldend kunstenaar Ornella Mickie is ook danseres, performer en docente van Lindy Hop, Charleston en Solo Jazz uit Brussel. Ze laat zich inspireren door de Authentic Jazz en Swing van de Afro-Amerikaanse gemeenschap tussen 1920 en 1940 in Harlem, New York. Whitey's Lindy Hoppers, Harvest Moon Ball, Spirits Moves, etc. zijn haar inspiratiebronnen. Met een achtergrond in gymnastiek, klassieke dans en Tango, bloeit ze op in Lindy Hop met hun ritmische en theatrale aspecten. In 2017 sloot ze zich aan bij de Brusselse performancegroep Jazz Maniacs. Nu maakt ze deel uit van de Old-Style Jazz Dance Troup "The Old Soulz". Ze treedt op en geeft les in België en in het buitenland en won de laatste Herräng Moon Ball. Als docente wil Ornella haar passie delen door techniek, uitdaging, Old school stijl en vreugde te combineren!
INSTA @ornella_mickie
Geboren in Italië, maar opgegroeid als danser in Wenen,Hij stopte met zich zorgen te maken door in 2016 van de dans te leren houden. Door jazzmuziek is hij gaan swingen, dit stelde hem in staat zijn begrip van muziek te verdiepen en te verbreden. Gedurende deze jaren heeft hij verschillende stijlen verkend: beginnend met lindyhop, daarna werd hij verliefd op shag en 'last but not least' heeft hij meer ruimte in zijn hart moeten vrij maken om tapdans te leren. Wat het voor hem keer op keer betekenisvol maakt, de kwaliteit van iemands ritme en de beloningen van het leren hoe je controle uitoefenen op je eigen lichaam. Volgens hem is het antwoorde bij twijfel "sneller is altijd beter".
Nguyên-Bao Thai Ngoc
In 2018 ontdekte hij Lindy hop en werd onmiddellijk aangetrokken door de manier waarop mensen genieten van de muziek terwijl ze lichaamspatronen delen op vreugdevolle en energieke manieren. Swingdans was absoluut de perfecte combinatie tussen techniek, flow, speelsheid, acrobatiek, improvisatie en zelfexpressie
Barbora "Bára" Hřebačková leeft van dans. Ze begon vroeg met dansen en baande haar weg van hip hop naar tap, charleston en jazzdans, en groeide in deze stijlen terwijl ze leefde in Praag, Tsjechië. Momenteel woont en werkt ze in Brussel, België. Dansen betekent voor haar een verbinding zoeken met haarzelf, het publiek en haar leerlingen. In de lessen streeft Bára ernaar een comfortable leeromgeving te creëren waarin de student zich zelfstandig leert te ontwikkelen, terwijl de verbinding aangehouden wordt met de gemeenschap, de traditie en het culturele erfgoed van de tapdans kunstvorm. hbaara.wixsite.com/website
Dimitri Sterkens
Een krullende filmregisseur - ook bekend als Belgian Ginger - met een achtergrond in tango en een ernstige verslaving aan lindy hop en jazz. Begon pas met lindy hop dansen in 2022, maar heeft sindsdien zijn schoenen versleten op vele sociale en festival dansvloeren. Lid van de in Brussel gevestigde Jazz Maniacs performancegroep. Dol op slides, verhalen vertellen en creatieve gekkigheid op de dansvloer. Zijn grote droom? Natuurlijk, het regisseren van een lindy hop film.
Marijse Hulsbosch
Van jongs af aan heeft Marijse een grote passie voor dansen. Ze heeft een achtergrond in verschillende dansstijlen zoals ballet, contemporary jazz en urban maar verloor haar hart in 2018 volledig aan Lindy Hop. Goedlachs en met veel enthousiasme staat ze klaar om tijdens de lessen haar liefde voor Lindy Hop door te geven.
Sander Hendrickx
Sander begon met dansen na de zomer van 2016. Wat begon als een leuke nieuwe hobby, veranderde al snel in een toegewijde passie. Zo veel mogelijk dansend door heel België en al snel reisde hij naar festivals in het buitenland. Wanneer het tempo omhoog gaat, speelt hij naast enkele snelle swingouts graag met Collegiate Shag. Altijd enthousiast om zijn passie voor swingjazz en lindy hop met anderen te delen.
Sophie Thomine
Sophie is met Lindy Hop en solo jazz in 2018 begonnen en is sindsdien nooit opgehouden met het dansen. Na een paar jaar opleiding en vele workshops in België en in het buitenland, heeft zij haar groep samen gebracht ‘The Triplettes Steps’, samen met twee vriendinnen en sidekicks Sandy en Jazya. Sophie bouwt de choreografie en danst in verschillende festivals.
Alexi Morin Duchesne
Alexi komt uit Montreal, Canada. Hij ontdekte de blues in Parijs in 2013, net voordat hij in 2014 naar Brussel verhuisde. Vanaf dat moment begon hij van festival naar festival te reizen om meer te leren over het geweldige universum rond deze dans en de groeiende gemeenschap. In 2016 richtte hij samen met een vriend "Banana Blues" op, een platform waarmee hij dansweekenden in Brussel begon te organiseren, met vele internationale instructeurs. In 2017 waagde hij zich aan lesgeven, een reis die sindsdien heeft geleid tot het aanbieden van verschillende danslessen en workshops. Hij houdt er gewoon van om zijn passie voor bluesdans te delen!
Sander heeft sinds zijn tienerjaren een passie voor het swingtijdperk, de muziek en de esthetiek ervan. Hij studeerde modetechnologie en houdt ervan om zijn eigen kleding te maken om zijn dansstijl te verbeteren. Hij maakt deel uit van de Brusselse swingdansgemeenschap en samen met de Jazz Maniacs en The Old Soulz danscrew werkt hij voortdurend aan het leren over de jazzcultuur. Ze analyseren videomateriaal van de grote Afro-Amerikaanse meesters en putten inspiratie uit hen om hun stijl en geest levend te houden. Early Bebop is de muziek waar hij zich het meest toe aangetrokken voelt, omdat hij vindt dat het hem meer manieren geeft om zichzelf uit te drukken.
Astrid Akay is een theaterregisseuse en actrice, dansend in Brussel met The Old Soulz. Haar centrale interesse in de Afro-Amerikaanse volksjazzdans is Lindy hop, de geschiedenis en de erfenis ervan vandaag de dag. Hoe ontwikkelen we onze eigen persoonlijke danstaal terwijl we de krachtige schoonheid en complexiteit van de originele lindy hop erven? Hoe behouden we de vrijheid van improvisatie en het plezier van onszelf verrassen tijdens het dansen, en tegelijkertijd heel specifiek werken aan originele videoclips? Dit zijn enkele van de vragen die Astrid drijven om te blijven leren en de dans te verkennen.
Charlotte Vitse
Charlotte startte met dansen vanaf 6 jaar. Door de jaren heen leerde ze verschillende dansstijlen waaronder Ballet, Jazz, Streetdance en Afrikaanse dans. Toch miste ze iets…
Na een stop van enkele jaren vond ze in 2017 haar danspassie terug in Lindy Hop. De energieke dansscène liet een hele nieuwe wereld voor haar opengaan. Wat haar in de eerste plaats aantrok was de muzikale variëteit en de vrijheid die de dans bood. Daarna leerde ze het plezier van goede communicatie tussen leider en volger. Dit gecombineerd met de technische aspecten houdt de dansstijl boeiend en uitdagend. Haar liefde voor lesgeven haalt ze uit eerdere ervaringen met jongeren en (jong)volwassenen in het reguliere onderwijs. Deze liefde samen met haar enthousiasme voor de dans maken haar de geschikte persoon om anderen Lindy Hop te leren.
Als liefhebber van sociaal dansen en gepassioneerd om zichzelf als danser te ontwikkelen, hoopt Lies mensen te inspireren om te leren en te genieten van dansen als onderdeel van hun dagelijks leven. Of het nu Lindy, Balboa of Collegiate Shag is, je zult haar altijd op de dansvloer vinden met een grote glimlach op haar gezicht, jammend op allerlei swingmuziek. Deze energie bracht Lies tot lesgeven, waar ze haar vreugde en passie met anderen kan delen. Het sociale karakter van Lindy Hop is erg belangrijk voor haar; Lies houdt ervan deel uit te maken van de dansscene en voelt zich bevoorrecht om zoveel geweldige en getalenteerde mensen te hebben ontmoet op verschillende festivals in binnen- en buitenland.
Pauline van Bogaert
Pauline ontdekte Lindy Hop tijdens haar studie in Schotland en Duitsland. Gefascineerd door de rijke cultuur van het swingtijdperk werd ze verliefd op deze energieke dans en de warme gemeenschap. Terug in België oefent ze wekelijks Lindy Hop, gericht op het ontwikkelen van haar muzikaliteit en creativiteit. Door het volgen van internationale workshops blijft ze geïnspireerd door de kunst van lichaamsbeweging, improvisatie en verbinding. Een goede tijd hebben en de vreugde van de dans verspreiden is haar ultieme doel.