Leerkrachten

Onze lesgevers

Apollo Swing Geneviève

Geneviève Vermylen

Geneviève Vermylen is een van de oprichters van Apollo Swing, dat begon in 1996. Het was haar passie voor de jaren '30, '40 en '50 die haar natuurlijk naar Lindy Hop leidde. Ze zette haar eerste swingende stappen in Herrang Dance Camp - misschien wel het beroemdste Lindy Hop-festival ter wereld - en begon al snel de wereld rond te reizen om te trainen met en te leren van topinstructeurs.
Apollo Swing Elise

Elise Moureau

Sinds 2016 runt Elise een gedeelte van Apollo Swing en geniet van organiseren bijna net zoveel als van dansen! Elise is gepassioneerd over het ontwikkelen van haar vaardigheden in een breed scala aan swingdansen, waaronder solo-jazz, Charleston en Balboa, als docent wil Elise deze passie en enthousiasme naar haar studenten brengen en gelooft erg in het toegankelijk en leuk maken van swing-dansen voor iedereen die dapper genoeg is om het te proberen!
Apollo Swing Didier

Didier Loiseau

Hij introduceerde Lindy Hop in België samen met Geneviève, wat resulteerde in de oprichting van Apollo Swing in 1996. Al meer dan twintig jaar verspreidt Didier zijn vrolijke karakter en deelt hij zijn talent in België; zowel in Lindy Hop-lessen als op de dansvloer. Hij blijft net zo gepassioneerd als aan het begin van zijn carrière en is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie.
Apollo Swing Morgane

Morgane Borra

Als eerste uit de Rock 'n' Roll-wereld, met haar vader als hoofdzanger van de Belgische Blues-Rockabilly Band, The Wild Ones, bracht Morganne haar hele leven door met luisteren naar Gospel, Swing, Blues, Rhythm'n'Blues, Country, Rockabilly en Rock'n'Roll. Ze groeide op als een oude ziel, altijd aangetrokken tot en gefascineerd door dingen uit het verleden; specifiek, het was haar liefde voor Afro-Amerikaanse cultuur die haar naar Lindy Hop leidde. Het was de clip van Whitey's Lindy Hoppers die in de film Hellzapoppin van 1941 danste en haar in shock liet. Toen en daar, beloofde ze zichzelf dat ze op een dag de Lindy Hop zou dansen.
Apollo Swing Jérôme

Jérôme De Paepe

Jerôme begon in 2012 te dansen bij Apollo Swing en is sindsdien verslaafd. Hij houdt van films, goede bieren, otters en natuurlijk - swingouts.
Apollo Swing Helena
Helena is een volbloed creatieve persoonlijkheid. Ze werkte voor een bekende modeontwerpster en richtte mee een dansschool op waar ze de artistieke leiding op zich nam en voltijds dansles gaf. Geïnspireerd door de jaren twintig tot vijftig, exploreert ze nu retro hairstyling, make-up (Retro Lena) en het ontwerpen en maken van retrokledij. Helena volgde een intensieve Yoga teacher training en geeft momenteel ook wekelijks Yoga lessen. Na enkele jaren niet gedanst te hebben heeft Lindy Hop de liefde voor de dans opnieuw aangewakkerd, waarvan de vrolijkheid, de energie, de stijl en de hele setting haar aanspreekt. Helena is nu al sinds 2015 instructeur by Apollo Swing in Mechelen.
Apollo Swing Verdiana

Verdiana Tedeschi

Het begon allemaal met een Fiat 500 uit de jaren vijftig - sindsdien heeft Verdiana een leven van vintage passie geleefd: van kleding tot hairstyling, meubels en muziek. Dus het duurde niet lang voordat ze de Lindy ontdekte tijdens haar werk als vintage kapper voor Radio Modern. Toen ze de bounce eenmaal in haar botten kreeg, veranderde haar leven volledig! Je kunt Verdiana regelmatig zien opduiken tijdens evenementen in België en internationale danskampen en workshops, het vangen van de ogen van de onschuldige omstanders met haar Italiaanse Lindy-bewegingen. Als het gaat om swingdansen, draait het bij Verdiana allemaal om plezier hebben en je lichaam op de muziek bewegen. Muzikaliteit is de sleutel om als twee individuen één te worden op de dansvloer.
Apollo Swing Sven

Sven Van houcke

Sven zette zijn eerste danspassen als tiener met de langzame wals, quickstep, jive en discoswing. Als jonge volwassene stopte hij met dansen vanwege judo, paragliding, canyoning en om voor zijn gezin te zorgen. Maar een passie voor dansen zat altijd in het bloed van Sven: een paar jaar geleden ontdekte hij samen met zijn partner Elke de geneugten van Lindy Hop en begon lessen te volgen op scholen in heel België om zijn vaardigheden te ontwikkelen. Nu gaat er geen enkele dag voorbij zonder dat hij door Lindy Hop wordt bezeten. De dansvloer is zijn habitat. Sven houdt van niets beter dan zijn passie voor Lindy Hop door te geven aan anderen.
Apollo Swing Elena
Elena is in Sicilië geboren en toneel was haar eerste liefde. Hoewel ze overtuigd was dat ze niet kon dansen, een jaar na haar aankomst in Brussel, heeft ze zich ingeschreven bij Apollo Swing voor Lindy Hop lessen. Onmiddellijk ingehaakt, pas een paar maanden na haar eerste les, nam ze deel in internationale Lindy hop, jazz solo, Charleston en blues workshops. Bewust dat ze nog veel te leren heeft in jazz en swing geschiedenis en cultuur, beschouwt ze zich als een aandachtige toeschouwer. Ze streeft om haar passie door te geven in haar lessen en om iedereen zelfverzekerdheid en vrolijkheid te ontvouwen bij het dansen. Jazz, swing en blues leggen nadruk op waarden met welke ze instemt: authenticiteit, vrijheid en gemeenschapszin. Elena vertelt hoe het toneel de plaats werd waar ze naar zichzelf begon te zoeken, en Brussel de plaats is waar ze door verscheidene culturen kan reizen en inspiratie vinden. “Jazz is een eindeloze tocht dat in mijn oren begint, mijn lichaam binnen sijpelt en mijn ziel doordringt.”
Apollo Swing Benjamin

Benjamin Van Dalem

Benjamin had al van jongs af aan een liefde voor muziek en dansen, maar het speelde nooit een centrale rol in zijn leven. Dit veranderde echter in 2019 toen hij Lindy Hop ontdekte bij Apollo Swing Leuven. Hij werd geboeid door de schoonheid, speelsheid en vrijheid die Lindy Hop bood, en het groeide al snel uit tot zijn meest gepassioneerde hobby. Socials, workshops en internationale festivals werden een integraal deel van zijn leven en zo groeide zijn kennis over de dans. Uiteindelijk werd Lindy Hop voor hem een bron van vreugde en sterke vriendschappen. Met zijn liefde voor lesgeven en de motivatie om de schoonheid van Lindy Hop te delen, wil hij de mooie aspecten ervan aan anderen introduceren, de gemeenschap laten groeien en zijn kennis delen.
Ann-Sofie Apollo Swing

Ann-Sofie Van Enis

Ann-Sofie danst en musiceert al sinds jonge leeftijd. Als grote fan van jazzmuziek, begon het te kriebelen om niet alleen te luisteren maar ook te bewegen op deze swingende ritmes. Ze dook begin 2020 de wereld van lindy hop en solo jazz binnen in Gent, en heeft sindsdien niet meer stil gestaan. Ann-Sofie blijft graag eeuwig student, met een grote interesse in de Afrikaans-Amerikaanse herkomst en cultuur van swingmuziek en -dans. Ze hecht veel waarde aan persoonlijke expressie, muzikaliteit en connectie. Naast dansers inspireren in de les, is Ann-Sofie bij Upside Down ook actief betrokken bij het organiseren van meerdere swing en blues evenementen, treedt ze geregeld op en is ze op de dansvloer van menig festival in binnen- en buitenland te vinden.
Heleen Apollo Swing

Heleen Van Cleynenbreugel

Heleen is een sportieve duizendpoot en heeft altijd het meeste energie en plezier gehaald uit dansen. In 2019 kwam ze voor het eerst in contact met lindy hop op het Rock That Swing Festival in München. Onmiddellijk sprak de speelsheid van deze partnerdans haar aan. Eenmaal terug thuis, heeft ze zich ingeschreven bij Apollo Swing. Na een aantal jaar als follower les gevolgd te hebben, was ze op zoek naar andere manieren om bij te leren. Ze genoot van haar eerste ervaringen als leader tijdens de switch-klas en ze kijkt ernaar uit om nog verder te evolueren door les te geven. Ze hoopt op die manier anderen te inspireren om plezier te vinden in deze dansstijl.
Apollo Swing Martin

Martin Claessens

Martin heeft Lindy Hop in 2013 ontdekt dank zij de geweldig inspirerend Sep en Leni. Sindsdien is hij met het dansen nooit opgehouden. Hij ging voort met zijn vorming door zijn ontmoeting met follows overal in Europa. Wat Martin bijzonder vindt aan Lindy Hop zijn de connecties, de muzikaliteit, de vreugde delen met een partner. Gedurende zijn vele verblijven in Herräng, heeft hij zich geïnteresseerd voor het context waarin Lindy Hop zich in Haarlem vestigde. Hij neemt het ter harte een vreugdevol en welwillend sfeer te brengen in zijn lessen zodat de deelnemers met vol vertrouwen hun competentie als dansers mogen ontwikkelen.
Apollo Swing Hong-Giao

Hong-Giao Nguyen

Voor Hong-Giao is dansen een wijze om zich uit te drukken. Het werd geïnduceerd vanaf kindheid door klassiek dansen, door de Vietnamese dansen die naar haar wortels verwezen, en door de team spirit in gesynchroniseerd zwemmen. Zij ontdekte Lindy Hop in Brussel, in 2017, een bepalende en revelerende ontmoeting. Haar leraren waren inspirerend zowel op pedagogisch als op artistieke vlak. Hong-Giao geniet evenveel van dansen op de dansvloer als van les geven. Als lerares heeft ze Lindy Hop drie jaar lang helpen verspreiden in de Drôme Vallei in Frankrijk. Nu is ze terug in België om deze avontuur voort te zetten.
Apollo Swing

Sarah Buyse

Al sinds haar kindertijd is dans een grote passie van Sarah. Na een balletopleiding van 10 jaar, startte ze in 2014 met lindy hop. Wat Sarah vooral zo leuk vindt aan deze dans is de connectie, techniek, vrijheid en creativiteit waar ze zelf een elegante en vrouwelijke toets probeert aan toe te voegen. Verder danst Sarah nog andere koppeldansen waaronder boogie woogie en acrobatische rock-‘n-roll waarin ze haar overtollige energie kwijt kan. Je kan haar regelmatig terugvinden op feestjes en internationale workshops, waarbij plezier en bijleren centraal staan. Gezien haar ervaring en ze haar liefde voor dans graag doorgeeft, is ze gestart als docent bij Apollo Swing.
Ornella - Apollo Swing

Ornella Mickie

Beeldend kunstenaar Ornella Macchia is ook danseres, performer en lerares Lindy Hop, Charleston en Solo Jazz uit Brussel. Ze laat zich inspireren door de authentieke jazz en swing van de Afro-Amerikaanse gemeenschap tussen 1920 en 1940 in Harlem, New York. Whitey's Lindy Hoppers, Harvest Moon Ball, Spirits moves, enz. zijn haar inspiratiebronnen. Met een achtergrond in gymnastiek, klassieke dans en Tango, bloeide ze in Lindy Hop in hun ritmische en theatrale aspecten. In 2017 sloot ze zich aan bij de Brusselse performancegroep Jazz Maniacs die zich kenmerkt door Flashy steps, Fast Dance en Aerials. Onlangs sloot ze zich aan bij de Old-Style Jazz Dance Troup "The Old Soulz". Ze treedt op in binnen- en buitenland, op festivals en wedstrijden... en won de laatste Savoy Cup Team City battle. Als docent streeft Ornella ernaar haar passie te delen door techniek, uitdaging en individuele ontwikkeling te combineren, alles met vreugde!
Apollo Swing Federico

Federico Stella

Geboren in Italië, maar opgegroeid als danser in Wenen,Hij stopte met zich zorgen te maken door in 2016 van de dans te leren houden. Door jazzmuziek is hij gaan swingen, dit stelde hem in staat zijn begrip van muziek te verdiepen en te verbreden. Gedurende deze jaren heeft hij verschillende stijlen verkend: beginnend met lindyhop, daarna werd hij verliefd op shag en 'last but not least' heeft hij meer ruimte in zijn hart moeten vrij maken om tapdans te leren. Wat het voor hem keer op keer betekenisvol maakt, de kwaliteit van iemands ritme en de beloningen van het leren hoe je controle uitoefenen op je eigen lichaam. Volgens hem is het antwoorde bij twijfel "sneller is altijd beter".
Bao Apollo swing

Nguyên-Bao Thai Ngoc

In 2018 ontdekte hij Lindy hop en werd onmiddellijk aangetrokken door de manier waarop mensen genieten van de muziek terwijl ze lichaamspatronen delen op vreugdevolle en energieke manieren. Swingdans was absoluut de perfecte combinatie tussen techniek, flow, speelsheid, acrobatiek, improvisatie en zelfexpressie
Bára - Apollo Swing

Bára Hřebačková

Barbora "Bára" Hřebačková leeft van dans. Ze begon vroeg met dansen en baande haar weg van hip hop naar tap, charleston en jazzdans, en groeide in deze stijlen terwijl ze leefde in Praag, Tsjechië. Momenteel woont en werkt ze in Brussel, België. Dansen betekent voor haar een verbinding zoeken met haarzelf, het publiek en haar leerlingen. In de lessen streeft Bára ernaar een comfortable leeromgeving te creëren waarin de student zich zelfstandig leert te ontwikkelen, terwijl de verbinding aangehouden wordt met de gemeenschap, de traditie en het culturele erfgoed van de tapdans kunstvorm. www.barahrebackova.be
Vincent - Apollo Swing

Vincent Martin

Vincent begon zijn Swing-reis in 2018, waar hij de kans kreeg om lessen te volgen naast vele andere getalenteerde en binnenkort geweldige dansers. Hij profiteerde van de mogelijkheid om zoveel mogelijk te oefenen, terwijl hij ervaring en middelen verzamelde van feesten en festivals over de hele wereld. Hij raakte zo gepassioneerd door de dans en haar geschiedenis dat hij naast Lindy ook Shag, Balboa en zelfs tapdansen leerde. Zijn inspiratiebron ligt vooral in de Brusselse scene, waar hij niet genoeg kan krijgen van de authentieke en krachtige energie. Komende van een "9 tot 5" kantoorbaan is hij dankbaar voor al het goede dat Swingdance in zijn leven heeft gebracht en hij kan niet wachten om zijn passie te delen met nieuwkomers.
Apollo Swing Sophie

Sophie Thomine

Sophie is met Lindy Hop en solo jazz in 2018 begonnen en is sindsdien nooit opgehouden met het dansen. Na een paar jaar opleiding en vele workshops in België en in het buitenland, heeft zij haar groep samen gebracht ‘The Triplettes Steps’, samen met twee vriendinnen en sidekicks Sandy en Jazya. Sophie bouwt de choreografie en danst in verschillende festivals.
Apollo Swing Aïsha

Aïsha Vits

Absoluut genomen door de muziek, mode en meubels van de jaren 50 en 60, begon Aïsha LP's te verzamelen van Billie Holiday, Chuck Berry, Jimmie Lunceford, Miles Davis en andere jazzgrootheden. Ze leerde ook naaien en maakte haar eigen kleding uit de jaren 50. Hoewel ze Lindy Hop al een tijdje in de gaten had, was het pas in september 2016 dat Aïsha zich eindelijk inschreef voor lessen - en ze keek nooit terug! Intensieve feesten en workshops overtuigden haar dat ze haar enthousiasme voor Lindy Hop met anderen moest delen: als het haar gelukkig maakt, heeft het de kracht om dezelfde vreugde aan talloze anderen te brengen.
Apollo Swing Charlotte

Charlotte Vitse

Charlotte startte met dansen vanaf 6 jaar. Door de jaren heen leerde ze verschillende dansstijlen waaronder Ballet, Jazz, Streetdance en Afrikaanse dans. Toch miste ze iets… Na een stop van enkele jaren vond ze in 2017 haar danspassie terug in Lindy Hop. De energieke dansscène liet een hele nieuwe wereld voor haar opengaan. Wat haar in de eerste plaats aantrok was de muzikale variëteit en de vrijheid die de dans bood. Daarna leerde ze het plezier van goede communicatie tussen leider en volger. Dit gecombineerd met de technische aspecten houdt de dansstijl boeiend en uitdagend. Haar liefde voor lesgeven haalt ze uit eerdere ervaringen met jongeren en (jong)volwassenen in het reguliere onderwijs. Deze liefde samen met haar enthousiasme voor de dans maken haar de geschikte persoon om anderen Lindy Hop te leren.
Apollo Swing Dean

Dean Jamees

Dean begon in 2014 met Lindy Hop te dansen en oefende met Apollo Swing in Leuven en Hasselt. Wat begon als een hobby veranderde al snel in een passie. Zijn ervaring in sporteducatie brengt hij naar dansonderwijs, gecombineerd met zijn enthousiasme voor en liefde voor muziek, Dean zal iedereen leren hoe ze Lindy Hop moeten doen!
Apollo Swing Lies

Lies Vogeler

Als liefhebber van sociaal dansen en gepassioneerd om zichzelf als danser te ontwikkelen, hoopt Lies mensen te inspireren om te leren en te genieten van dansen als onderdeel van hun dagelijks leven. Of het nu Lindy, Balboa of Collegiate Shag is, je zult haar altijd op de dansvloer vinden met een grote glimlach op haar gezicht, jammend op allerlei swingmuziek. Deze energie bracht Lies tot lesgeven, waar ze haar vreugde en passie met anderen kan delen. Het sociale karakter van Lindy Hop is erg belangrijk voor haar; Lies houdt ervan deel uit te maken van de dansscene en voelt zich bevoorrecht om zoveel geweldige en getalenteerde mensen te hebben ontmoet op verschillende festivals in binnen- en buitenland.
Pauline - Apollo Swing

Pauline van Bogaert

Pauline ontdekte Lindy Hop tijdens haar studie in Schotland en Duitsland. Gefascineerd door de rijke cultuur van het swingtijdperk werd ze verliefd op deze energieke dans en de warme gemeenschap. Terug in België oefent ze wekelijks Lindy Hop, gericht op het ontwikkelen van haar muzikaliteit en creativiteit. Door het volgen van internationale workshops blijft ze geïnspireerd door de kunst van lichaamsbeweging, improvisatie en verbinding. Een goede tijd hebben en de vreugde van de dans verspreiden is haar ultieme doel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief