Leerkrachten

Onze lesgevers

Apollo Swing Geneviève

Geneviève Vermylen

Geneviève Vermylen is een van de oprichters van Apollo Swing, dat begon in 1996. Het was haar passie voor de jaren '30, '40 en '50 die haar natuurlijk naar Lindy Hop leidde. Ze zette haar eerste swingende stappen in Herrang Dance Camp - misschien wel het beroemdste Lindy Hop-festival ter wereld - en begon al snel de wereld rond te reizen om te trainen met en te leren van topinstructeurs.
Apollo Swing Elise

Elise Moureau

Sinds 2016 runt Elise een gedeelte van Apollo Swing en geniet van organiseren bijna net zoveel als van dansen! Elise is gepassioneerd over het ontwikkelen van haar vaardigheden in een breed scala aan swingdansen, waaronder solo-jazz, Charleston en Balboa, als docent wil Elise deze passie en enthousiasme naar haar studenten brengen en gelooft erg in het toegankelijk en leuk maken van swing-dansen voor iedereen die dapper genoeg is om het te proberen!
Apollo Swing Didier

Didier Loiseau

Hij introduceerde Lindy Hop in België samen met Geneviève, wat resulteerde in de oprichting van Apollo Swing in 1996. Al meer dan twintig jaar verspreidt Didier zijn vrolijke karakter en deelt hij zijn talent in België; zowel in Lindy Hop-lessen als op de dansvloer. Hij blijft net zo gepassioneerd als aan het begin van zijn carrière en is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie.
Apollo Swing Louise

Louise Stokart

Louise begon als kind te dansen en werd opgeleid in klassiek ballet en moderne jazz. Louise heeft al jaren een passie voor het graven in jazz en Braziliaanse muziek. Ze ontdekte Lindy Hop in 2016 tijdens een workshop met Angela Andrew en is sindsdien blijven trainen en internationale workshops en festivals blijven bijwonen. Ze is gepassioneerd over de Lindy Hop als een stedelijke volksdans en wil deze vreugde en energie overbrengen tijdens het lesgeven. Louise is lid van de Brusselse performancegroep Jazz Maniacs en haalt inspiratie uit oude dansers zoals de Whitey’s Lindy Hoppers en Mabel Lee.
Apollo Swing Philippe

Philippe Lombaert

Van het opgroeien met de platen van Satchmo en Nat King Cole tot de livemuziek in de kleine kroegen in Gent, swingjazzmuziek was altijd aanwezig tijdens het opgroeien. Toen Philippe Lindy Hop ontdekte tijdens de Gentse Feesten van 2012, was het de swingmuziek die hem naar de dansvloer van Swing Cité lokte. Daar ontdekte hij de rauwe energie en pure vreugde van de dans. Actief in de dansscene als danser, docent en organisator, houdt Philippe ervan zich te verdiepen in de oude Harlem Roots van jazzdans en swingende ritmes, maar er gaat niets boven het delen van een dans vol vreugde en geluk!
Apollo Swing Morgane

Morgane Borra

Als eerste uit de Rock 'n' Roll-wereld, met haar vader als hoofdzanger van de Belgische Blues-Rockabilly Band, The Wild Ones, bracht Morganne haar hele leven door met luisteren naar Gospel, Swing, Blues, Rhythm'n'Blues, Country, Rockabilly en Rock'n'Roll. Ze groeide op als een oude ziel, altijd aangetrokken tot en gefascineerd door dingen uit het verleden; specifiek, het was haar liefde voor Afro-Amerikaanse cultuur die haar naar Lindy Hop leidde. Het was de clip van Whitey's Lindy Hoppers die in de film Hellzapoppin van 1941 danste en haar in shock liet. Toen en daar, beloofde ze zichzelf dat ze op een dag de Lindy Hop zou dansen.
Apollo Swing Anaelle

Anaelle Dalez

In 2015 ontdekte Anaelle de swing dansen in Brussel. Zij begon met Charleston en werd onmiddelijk aangetrokken door de sociale dansen. Zij nam danslessen en deed mee aan internationale workshops, waarbij ze geinspireerde dansers en instructeurs leerde kennen. Voor Anaelle is Lindy Hop in zich een inspirerende wereld met zijn geschiedenis, eigen waarden en geweldige muziek. Anaelle blijft evolueren met haar dansen en legt de nadruk hoofzakelijk op flow en muzikaliteit. Wat Anaelle het liefste heeft in Lindy Hop is het sociaal dansen: het delen van leuke tijden met verschillende mensen in een inclusieve omgeving. Anaelle zet zich als doel in haar rol als instructeur om de mensen de sleutel te geven voor plezier te vinden en hun eigen personaliteit te laten bloeien door het dansen.
Apollo Swing Jérôme

Jérôme De Paepe

Jerôme begon in 2012 te dansen bij Apollo Swing en is sindsdien verslaafd. Hij houdt van films, goede bieren, otters en natuurlijk - swingouts.
Apollo Swing Helena
Helena is een volbloed creatieve persoonlijkheid. Ze werkte voor een bekende modeontwerpster en richtte mee een dansschool op waar ze de artistieke leiding op zich nam en voltijds dansles gaf. Geïnspireerd door de jaren twintig tot vijftig, exploreert ze nu retro hairstyling, make-up (Retro Lena) en het ontwerpen en maken van retrokledij. Helena volgde een intensieve Yoga teacher training en geeft momenteel ook wekelijks Yoga lessen. Na enkele jaren niet gedanst te hebben heeft Lindy Hop de liefde voor de dans opnieuw aangewakkerd, waarvan de vrolijkheid, de energie, de stijl en de hele setting haar aanspreekt. Helena is nu al sinds 2015 instructeur by Apollo Swing in Mechelen.
Apollo Swing Boris

Boris Rueckert

Boris begon Lindy Hop te dansen als een Apollo-student in 2014. Wat begon als een hobby werd al snel het centrum van zijn sociale leven en zijn bron van positieve energie. Tegenwoordig neemt hij regelmatig deel aan internationale festivals om zijn dans verder te stimuleren en hij staat te popelen om zijn kennis en ervaring door te geven.
Apollo Swing Verdiana

Verdiana Tedeschi

Het begon allemaal met een Fiat 500 uit de jaren vijftig - sindsdien heeft Verdiana een leven van vintage passie geleefd: van kleding tot hairstyling, meubels en muziek. Dus het duurde niet lang voordat ze de Lindy ontdekte tijdens haar werk als vintage kapper voor Radio Modern. Toen ze de bounce eenmaal in haar botten kreeg, veranderde haar leven volledig! Je kunt Verdiana regelmatig zien opduiken tijdens evenementen in België en internationale danskampen en workshops, het vangen van de ogen van de onschuldige omstanders met haar Italiaanse Lindy-bewegingen. Als het gaat om swingdansen, draait het bij Verdiana allemaal om plezier hebben en je lichaam op de muziek bewegen. Muzikaliteit is de sleutel om als twee individuen één te worden op de dansvloer.
Apollo Swing Sven

Sven Van houcke

Sven zette zijn eerste danspassen als tiener met de langzame wals, quickstep, jive en discoswing. Als jonge volwassene stopte hij met dansen vanwege judo, paragliding, canyoning en om voor zijn gezin te zorgen. Maar een passie voor dansen zat altijd in het bloed van Sven: een paar jaar geleden ontdekte hij samen met zijn partner Elke de geneugten van Lindy Hop en begon lessen te volgen op scholen in heel België om zijn vaardigheden te ontwikkelen. Nu gaat er geen enkele dag voorbij zonder dat hij door Lindy Hop wordt bezeten. De dansvloer is zijn habitat. Sven houdt van niets beter dan zijn passie voor Lindy Hop door te geven aan anderen.
Apollo Swing Ayumi

Ayumi Mizutani

Ayumi ontdekte voor het eerst de wereld van de dans tijdens de universiteit door middel van Rock'n Roll en stijldansen. Sinds enkele jaren is ze gepassioneerd door swingdance, die haar dagelijkse energiebron is geworden. Dans is een universum waarin iedereen zijn innerlijke zelf kan uiten en zijn emoties kan delen, terwijl hij zichzelf ook uitdaagt. Ayumi probeert dit door te geven aan haar studenten door al haar energie en passie te delen. Geïnspireerd door oude clips uit de jaren 30 en 40, met name die van de Harvest Moon Ball-wedstrijden, begon Ayumi in 2018 te dansen met de Brusselse groep, de Jazz Maniacs.
Apollo Swing Brieuc

Brieuc Tollenaere

Brieuc kreeg een oogje op Lindy Hop toen hij nog studeerde. Zoals vele studenten kwam hij ongelooflijke video's van fantastische dansers tegen die hem nieuwsgierig maakten om het te proberen. De dans arriveerde eindelijk in Brussel toen hij alle dansfeesten ontdekte en de sociale kant van de swingdans die er uiteindelijk voor zorgde dat hij verslaafd werd. Altijd op de dansvloer voor de lol, zijn dansstijl is nogal theatraal. Een liefde voor plezier, verbondenheid met mensen en muzikaliteit zijn de sleutel tot het dansen van Brieuc. Aarzel nooit om hem te vragen om te dansen wanneer je hem ontmoet, hij zal er blij mee zijn! Leiden, volgen - alles past bij hem! Ten slotte; we zijn hier om plezier te hebben!
Apollo Swing Delphine

Delphine Médard

Delphine werd eerst gesust door klassieke muziek, dan door Jazz, waarbij ze begon met Lindy Hop in 2016. Ze werd opgevangen door de “Jitter Bug” en heeft lessen gevolgd eerst in Luik, dan in Brussel en haar opleiding doet ze verder in talrijke workshops en festivals. Na een paar jaren, heeft ze zich aangesloten bij verschillende training- en prestatie-groepen, eerst met de Jannekes en later de Jazz Maniacs. Haar grootste troeven zijn haar energie, haar spontaneïteit en haar muzikaliteit. Ze is steeds geïnspireerd en beïnvloed door de grote meesters van toen en door hun opvolgers.
Apollo Swing Ornella

Ornella Macchia

Ornella Macchia is een multidisciplinair artiest. Ze is gepassioneerd door de Afro-Amerikaanse swingwereld van de jaren 30 en 40. Met een achtergrond van gymnastiek, klassieke dans en Argentijnse tango bloeide ze al snel op in Lindy Hop, Charleston en Solo Jazz in hun ritmische en theatrale aspecten. In 2017 sloot ze zich aan bij de Brusselse performancegroep Jazz Maniacs die wordt gekenmerkt door waanzinnige acrobatiek en treedt ze op in binnen- en buitenland, op festivals en wedstrijden ... Als onderdeel van haar lessen wil Ornella haar passie delen door techniek en plezier te combineren!
Apollo Swing Federico

Federico Stella

Geboren in Italië, maar opgegroeid als danser in Wenen,Hij stopte met zich zorgen te maken door in 2016 van de dans te leren houden. Door jazzmuziek is hij gaan swingen, dit stelde hem in staat zijn begrip van muziek te verdiepen en te verbreden. Gedurende deze jaren heeft hij verschillende stijlen verkend: beginnend met lindyhop, daarna werd hij verliefd op shag en 'last but not least' heeft hij meer ruimte in zijn hart moeten vrij maken om tapdans te leren. Wat het voor hem keer op keer betekenisvol maakt, de kwaliteit van iemands ritme en de beloningen van het leren hoe je controle uitoefenen op je eigen lichaam. Volgens hem is het antwoorde bij twijfel "sneller is altijd beter".
Apollo Swing George

George O'Neill

George danst Lindy Hop en Solo Jazz sinds zijn aankomst in Brussel in 2015. Hij houd van het Brusselse swing dansmilieu en de talrijke mogelijkheden deze jazz dansen aanbieden voor individuele uitdrukking en improvisatie. Hij is lid van de “Jazz Maniacs” die trainen en acrobatische choreografieën produceren in de tempo, geest en stijl van de originele Lindy Hoppers.
Apollo Swing Charlotte

Charlotte Vitse

Charlotte startte met dansen vanaf 6 jaar. Door de jaren heen leerde ze verschillende dansstijlen waaronder Ballet, Jazz, Streetdance en Afrikaanse dans. Toch miste ze iets… Na een stop van enkele jaren vond ze in 2017 haar danspassie terug in Lindy Hop. De energieke dansscène liet een hele nieuwe wereld voor haar opengaan. Wat haar in de eerste plaats aantrok was de muzikale variëteit en de vrijheid die de dans bood. Daarna leerde ze het plezier van goede communicatie tussen leider en volger. Dit gecombineerd met de technische aspecten houdt de dansstijl boeiend en uitdagend. Haar liefde voor lesgeven zien we terug in haar job als leerkracht op de middelbare school. Deze liefde samen met haar enthousiasme voor de dans maken haar de geschikte persoon om anderen Lindy Hop te leren.
Apollo Swing Dean

Dean Jamees

Dean begon in 2014 met Lindy Hop te dansen en oefende met Apollo Swing in Leuven en Hasselt. Wat begon als een hobby veranderde al snel in een passie. Zijn ervaring in sporteducatie brengt hij naar dansonderwijs, gecombineerd met zijn enthousiasme voor en liefde voor muziek, Dean zal iedereen leren hoe ze Lindy Hop moeten doen!
Apollo Swing Lies

Lies Vogeler

Als liefhebber van sociaal dansen en gepassioneerd om zichzelf als danser te ontwikkelen, hoopt Lies mensen te inspireren om te leren en te genieten van dansen als onderdeel van hun dagelijks leven. Of het nu Lindy, Balboa of Collegiate Shag is, je zult haar altijd op de dansvloer vinden met een grote glimlach op haar gezicht, jammend op allerlei swingmuziek. Deze energie bracht Lies tot lesgeven, waar ze haar vreugde en passie met anderen kan delen. Het sociale karakter van Lindy Hop is erg belangrijk voor haar; Lies houdt ervan deel uit te maken van de dansscene en voelt zich bevoorrecht om zoveel geweldige en getalenteerde mensen te hebben ontmoet op verschillende festivals in binnen- en buitenland.
Apollo Swing Pauline

Pauline van Bogaert

Pauline ontdekte Lindy Hop tijdens haar studie in Schotland en Duitsland. Gefascineerd door de rijke cultuur van het swingtijdperk werd ze verliefd op deze energieke dans en de warme gemeenschap. Terug in België oefent ze wekelijks Lindy Hop, gericht op het ontwikkelen van haar muzikaliteit en creativiteit. Door het volgen van internationale workshops blijft ze geïnspireerd door de kunst van lichaamsbeweging, improvisatie en verbinding. Een goede tijd hebben en de vreugde van de dans verspreiden is haar ultieme doel.
Apollo Swing Céline

Céline Dommes

Céline is gepassioneerd door dans sinds ze een klein meisje was. Céline was jarenlang een klassieke danser en begon toen aan sportieve dans, die ze vandaag de dag nog steeds beoefent. Haar verlangen om swingdansen te verkennen kwam van haar overgrootmoeder die in de jaren dertig danseres was. Vijf jaar geleden ontdekte ze dat Charleston en Lindy Hop lessen werden gegeven in Luik, en sindsdien is ze niet gestopt met swingdansen.
Apollo Swing Juliette

Juliette Venou

Van jongs af aan is Juliette betrokken geweest bij de podiumkunsten. Op 4-jarige leeftijd begon ze bij Bing Bang Circus, voordat ze zich specialiseerde in luchtapparatuur; en later trad ze toe tot het conservatorium van Rennes op de muziekafdeling. Op 14-jarige leeftijd moesten de circuslessen wijken voor danslessen - met name Tap Dance, Ballet en Modern Jazz. Juliette ontdekte het tijdens een tapfestival in Oslo en werd meteen verliefd op Lindy Hop. Sindsdien heeft ze haar beschikbare tijd en energie besteed op de dansvloer, tijdens trainingen, naar festivals en wedstrijden, of als organisator van dansevenementen. De ritmische stijl van Juliette wordt sterk beïnvloed door haar achtergrond in tapdans en haar liefde voor old school jazzdansers.
Apollo Swing Waqas

Waqas Aziz

Waquas is heel nieuwschierig en heeft interesse voor zowel koken, muziek, kunst en, meer recentelijk, dansen. Hij ontdekte de danswereld dankzij een geschenk op zijn verjaardag. Hij wil steeds meer ontdekken en ervaren en schrijft zich in allerlij workshops en dansfestivals. Hij begon les te geven bij Apollo Swing in 2018 in Luik. Zijn grote entusiasm en lef op de dansvloer is voorbeeldig en hij nodigt dansers uit van het begin tot het einde van de parties zonder onderbreking.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief