Faq

Interesse voor onze lessen ? Onzeker of u zich moet inschrijven met of zonder partner? Wat  kledij wordt aanbevolen voor swing dans? Voor u ons een email stuurt, lees wat hierbij volgt en u krijgt onmiddellijk een antwoord. 

Corona aanpassingen

September 2021:
Aanpassingen werden in ons aanbod doorgevoerd naar aanleiding van de restricties vanuit de overheid met betrekking tot de Covid-19 epidemie.

  • Tot nader order is partnerrotatie niet toegestaan. 
  • Voor de koppel dans Lindy Hop en Shag is inschrijven met een vaste partner verplicht.
  • De groepen kunnen elkaar niet kruisen. Vermijd contact met een andere groep.
  • U moet uw handen wassen voordat u naar binnen gaat en zowel voor als na elk toiletbezoek. Breng alstublieft uw handgel mee.
  • Draag een masker bij binnenkomst, bij het verlaten, bij het lopen door de danszaal en als de sociale afstand niet kan worden bewaard. Wanneer je danst is het niet verplicht om te dragen, dit is u eigen keuze.
  • Bewaar een afstand van minimaal 1,50 meter met je klasgenoten en docenten.
  • Vermijd contactoppervlakken of desinfecteer na gebruik.
  • Ben je ziek, heb je koorts? Blijf alsjeblieft thuis. (Geen vergoeding indien je in quarantaine zit of positief getest bent op Corona en niet naar de les kan komen). Je partner is nog steeds welkom in de les en kan alleen dansen (solo).
  • In het geval dat er een nieuwe lock-down plaatsvindt of we om een ​​andere reden geen lessen kunnen geven, zullen we de gemiste lessen uitstellen of later met deze sessie beginnen. 

Nog vragen? Stuur ons een mailtje en we helpen je graag verder!

Kan ik een les proberen?

Ja! Als je een partner hebt en de klas is niet volzet, kun je voor  € 12 één uur les proberen of een les van 1u15 voor € 15. Als u aan de hele sessie wilt deelnemen, worden de kosten van de eerste les van de totale cursuskosten afgetrokken.

Ik heb geen danspartner. Wat moet ik doen?

Tijdens de les wisselen wij van partners, u kan zich alleen inschrijven. We streven echter naar een evenwicht tussen Leads en Follows in elke les, wat betekent dat als we te veel mensen hebben geregistreerd in een bepaalde rol, u mogelijk op een wachtlijst wordt geplaatst. Wanneer voldoende dansers van de andere rol zich registreren zodat de nummers in balans zijn, nemen we contact met je op om je inschrijving te bevestigen.
LET OP: lees vanwege de Covid-19 situatie de FAQ "Corona-aanpassing"

Veranderen we van partner tijdens de les?

Ja! Dit helpt zowel de vordering van leiders als volgers, omdat ze beiden worden blootgesteld aan verschillende dansers met verschillende sterktes en zwaktes. Als u alleen met een vaste partner wilt dansen, zullen we u niet dwingen om te veranderen; we moedigen het echter ten zeerste aan, en als je lessen blijft volgen, wordt veranderen van partners de norm. Als u ervoor kiest om niet van te veranderen tijdens de les, moet u de docenten aan het begin van elke les informeren. 
LET OP: wegens Covid-19:
In tegenstelling tot de principes van Apollo Swing en de overtuiging dat het wisselen van partners tijdens de dansles bijzonder gunstig is, wordt voorlopig geen doorschuiven naar een andere danspartner tijdens de danslessen toegelaten. Wij raden u aan een partner te vinden tussen je kennissen, of maak een oproep via onze Facebookpagina. Wil je je solo inschrijven, dan proberen wij iemand te vinden. 

Welke kleding en schoenen moet ik tijdens een les dragen?

Alles waar je je comfortabel in voelt! Qua kleding brengen sommige mensen graag een extra T-shirt mee - het kan zweterig worden! Schoenen moeten comfortabel zijn en een beetje flexibiliteit hebben. Sommige dansers kiezen voor sneakers, terwijl anderen van schoenen met lederen zolen houden. Zolang het comfortabel is, leer je na verloop van tijd wat je leuk vindt.

Ik heb veel andere danservaring. Kan ik het beginnersniveau overslaan?

We raden je nog steeds aan om de beginnerslessen te volgen. We vinden dat ervaring in een andere dansstijl niet noodzakelijk betekent dat je gemakkelijker swingdans leert - vooral als het gaat om het begrijpen van de basis. Er zijn veel fundamentele beweging van het lichaam, ritme en partnerconnectie die niet worden gedeeld door de meeste andere dansstijlen. Als we zien dat je het snel oppakt, kun je naar een ander niveau worden verplaatst zodra je de basis goed begrijpt (op voorwaarde dat de leider / volger-verhouding dit toelaat).

Leiders? volgers? Huh Wat betekent dat?

Lindy Hop en Shag zijn partnerdansen. Dit betekent dat we in het algemeen een leider hebben - die de bewegingen initieert - en een volger - die kiest hoe te reageren. Welke rol u ook kiest, is aan u en hangt af van waar u zich het prettigst bij voelt. Sommige van onze instructeurs zijn gespecialiseerd in beide rollen, dus verwacht niet noodzakelijk een typische mannelijk-vrouwelijke partnerdynamiek! Echter; Wanneer je je inschrijft voor een cursus, kies dan een rol en houd je daaraan voor het volledige semester.

De lessenreeks van het semester is al begonnen! Kan ik nog steeds deelnemen?

Voor beginners: het is nog steeds mogelijk om deel te nemen vanaf de tweede les. Als je daarna wilt beginnen, raden we je aan contact met ons op te nemen - afhankelijk van je ervaring en hoe de klassenbalans eruit ziet, is het mogelijk om lid te worden. Privélessen volgen om het repertoire in te halen kan ook een optie zijn.

Voor alle andere niveaus: kunt u op elk gewenst moment deelnemen, aangezien u contact met ons hebt opgenomen en we nog steeds iemand in uw rol kunnen accepteren. Op basis van uw ervaring kunnen we u helpen het niveau te vinden dat het beste bij u past, en na uw eerste les kunnen onze docenten vervolgens bevestigen of deze plaatsing geschikt is.

Is het mogelijk om twee niveaus of lessen te volgen?

Ja, het is mogelijk, maar vraag het altijd eerst aan de leraren.

Als u een extra les in dezelfde dansstijl volgt, profiteert u van 50% korting. 
Als uw tweede les in een andere dansstijl is, profiteert u van 30% korting op de tweede les.
Als u een derde les volgt, profiteert u van 30% korting op die les.

Ex:
LH 100% + LH 50% korting
LH 100% + Solo 30% korting
LH 100% + LH 50% korting + Solo 30% korting
LH 100% + Solo 30% korting + Shag 30% korting

Wat gebeurt er als ik op de wachtlijst sta?

Bij Apollo proberen we het aantal leads en followers in onze Lindy Hop- en Shag-lessen zo evenwichtig mogelijk te houden. Dit betekent dat hoewel het mogelijk is om zonder partner te registreren, je op de wachtlijst wordt geplaatst. Zodra we je aan een andere lead kunt koppelen of follower, word je van de wachtlijst gehaald en per e-mail op de hoogte gebracht. Dit kan soms op het laatste moment gebeuren - net voor het begin van de lessen, of zelfs tijdens de eerste lesweek. Ter herinnering als je met iemand wordt gekoppeld voor het evenwicht van de lessen, betekent dit niet dat je de hele tijd met die persoon moet dansen - we veranderen van partners tijdens de les! OPGEPAST!  wegens de Covid-19 omstandigheden
LET OP: lees vanwege de Covid-19 situatie de FAQ "Corona-aanpassing". De laatste regel is niet van toepassing

Mijn danspartner kan deze week niet naar de les komen - kan ik nog steeds meedoen?

Natuurlijk! We verwachten dat mensen af ​​en toe lessen zullen moeten missen. Het is belangrijk dat je zo vaak mogelijk lessen bijwoont, zodat je het materiaal in de cursus kunt volgen - misschien kun je zelfs wat je leert gebruiken om je partner te helpen bij het inhalen van bepaalde lessen !
LET OP: Vanwege de Covid-19-situatie kun je niet met een andere partner dansen, maar je bent welkom om alleen te dansen en de les te volgen.

Ben ik te oud om te dansen of lessen te volgen?

Je bent nooit te oud om te dansen! Het is natuurlijk belangrijk dat je voor je lichaam zorgt en jouw behoeften respecteert, maar Lindy Hop is een dans die openstaat voor mensen van alle leeftijden. Sommige van de originele Whitey's Lindy Hoppers gaven nog les toen ze in de 90 waren !! Als je een medisch probleem hebt waar we rekening mee moeten houden, laat het je leraren dan tijdens de les weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief