Over ons

Over Apollo Swing

Apollo Swing Franki Manning

Apollo Swing werd in 1996 opgericht door Geneviève Vermylen en Didier Loiseau, die Lindy Hop ontdekten op 's werelds grootste en langstlopende Lindy Hop-festival - Herräng Dance Camp. Beide liefhebbers van de muziek en mode uit de jaren '30, '40 en '50, ze waren meteen onder de indruk van de dans en konden niet wachten om hun passie ervoor thuis te delen.

 

Bij hun terugkeer in België voegen Geneviève en Didier snel lessen toe naast evenementen in de hoop anderen aan te trekken om te dansen. Het duurde niet lang voordat Lindy Hop zich over het hele land had verspreid - als een van de eerste scholen die Lindy-lessen in België aanboden, werd Apollo Swing pioniers van de nu bloeiende Belgische swingdance-scene.

Apollo Swing

Gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen als zowel dansers als docenten, reisden Geneviève en Didier de hele wereld over om te leren van en te trainen met 's werelds beste Lindy Hoppers, zoals de voormalige Whitey’s Lindy Hopper Frankie Manning en de beroemde Rhythm Hot Shots van Zweden. In 2001 creëerde Geneviève en Didier van Apollo Swing en 2 dansers, het internationale swingdansfestival Crazy Swing Camp, dat in de loop der jaren veel van de beste swingdansers ter wereld heeft verwelkomd en nog steeds doorgaat.

Apollo Swing

In 2012 vervoegde Elise Moureau Apollo als mede-eigenaar en organisator. En splitste Apollo Swing zich in twee helften, waardoor de school zich verder over België verspreidde. Als geheel geeft Apollo nu lessen op 7 locaties in Brussel, samen met wekelijkse lessen in Antwerpen, Leuven, Luik, Namen, en Sint-Niklaas.

 

Sinds het bescheiden begin in 1996, al meer dan 20 jaar, is Apollo blijven evolueren, nieuwe generaties leraren binnengebracht en de vinger aan de pols van de internationale Lindy Hop-gemeenschap. We willen leraren die enthousiast zijn om hun passie met studenten te delen, en lessen die inclusief zijn en een gevoel van plezier behouden. Verschillende stijlen van dansen en benaderingen van lesgeven worden hier gevierd en omarmd bij Apollo: swingdansen zijn improvisatiedansen, vrijheid en expressie. Eén manier om dingen te doen werkt niet voor iedereen en inspireert niet; diversiteit, creativiteit en gemeenschap staan ​​centraal in waar jazzdance om draait, en onze missie hier bij Apollo Swing!

Vanaf nu en om u van dienst te zijn:

 

MY OLD FASHIONED DREAM VZW

 

Elise is organisator voor My Old Fashioned Dream VZW voor de lessen die zich in Brussel geven (Etterbeek, Elsene, Sint-Gillis), Leuven, Luik, Mechelen, Namen en Tienen.

 

FEET ON THE ROAD VZW

 

Geneviève is organisator voor Feet on the Road VZW voor de lessen die zich geven in Antwerpen (Deurne), Brussel (Elsene) en Sint-Niklaas.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief