Niveaus

Levels

Lindy Hop

Footwork
High level
Level 1 SWITCH
Level ELEF 2 Intermediate
Level 1 NEW
Mix level
Level 1 + Plus
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5

Tijdens deze les doen we niet aan een vaste choreografie want het draait om plezier en vrijheid op de dansvloer. 
Elke week beginnen we met een solo opwarming, waarbij we ons focussen op het perfectioneren van een aantal authentieke jazz moves. Van daaruit bouwen we verder aan jouw dansvaardigheden door het creëren van verrassende combinaties van 6 en 8 counts. Deze dynamische moves zijn niet alleen leuk om te leren, maar ook eenvoudig toe te passen in jouw lindy hop avonturen!
Geen partner? Geen probleem! Deze reeks is toegankelijk voor iedereen, ongeacht jouw ervaring met lindy hop of het ontbreken van een danspartner. Individueel of als koppel, je bent van harte welkom om deel te nemen en te genieten van de ritmische energie die onze dansgemeenschap te bieden heeft.
Dus waar wacht je nog op? Laat jezelf meevoeren op het ritme van de muziek en sluit je aan bij onze bruisende dansfamilie! Schrijf je vandaag nog in en laat jouw footwork. dansavontuur beginnen. Let's swing together!

Ben je gepassioneerd door Lindy Hop? Dans je al minstens 2 jaar en wil je je dansen naar een hoger niveau tillen? Heb je swingdansfestivals bijgewoond en dans je regelmatig sociaal of train je regelmatig? Deze les is bedoeld voor studenten die verder willen leren dan nieuwe figuren en zich willen concentreren op fundamenten, dynamiek, ritme, creativiteit en conceptlessen die hun eigen praktijk en ontwikkeling zullen bevorderen. Verwacht een goede hoeveelheid verwijzingen naar historisch beeldmateriaal en de originele Afro-Amerikaanse dansers uit die tijd. 

 

Om aan dit niveau deel te nemen, moet je zeer gemotiveerd zijn, je comfortabel voelen bij het mixen van verschillende ritmes en basisbewegingen, een sterke beheersing hebben van het Charleston-repertoire en experimenteren met je eigen stijl en expressie.

Lindy Hop dansen in beide rollen! Je leert zowel leiden als volgen. 
Waarom? Je ontmoet en danst met meer mensen, en je wordt een betere danser (door de "andere" rol te ervaren, krijg je een beter begrip van wat er nodig is in je "primaire" rol).
Je leert de basisprincipes van 6 en 8 counts in zowel de leidersrol als de volgerrol.
De cursus is beginnersvriendelijk, speciaal ontworpen voor degenen die weinig tot geen danservaring hebben, en voor degenen die andere soorten dansen hebben gedanst en lindyhop willen proberen.

Ik ben een lindy hop danser en geniet van dansen als leider of volger. 
Waarom zou ik deelnemen aan een ELEF (Everybody Lead, Everybody Follow) cursus en Lindy Hop dansen in beide rollen!
* Je ontmoet en danst met meer mensen.
* Je wordt een betere danser; het ervaren van de "andere" rol zal je een beter begrip geven van wat er nodig is in je "primaire" rol.
* Om de andere rol te leren zonder het gevoel te hebben dat anderen je observeren.
* Om zelf te kiezen wanneer je wilt dansen, met wie en in welke rol.
* Voor volgers, geen verspilling van tijd om te wachten op een vrije leider, nu kun je leiden :)
* Om veel plezier te hebben.
De cursus is speciaal ontworpen voor ervaren Lindy hop dansers.

Dit niveau is bedoeld voor mensen die absoluut nieuw zijn bij Lindy Hop en de basis moeten leren.

In deze klas leer je de basisprincipes van 6 en 8 counts, triple steps, kick steps en charleston als lead of follow.

Het hoofddoel van deze cursus is om studenten Lindy Hop te helpen ontdekken en hen de tools te geven die nodig zijn om plezier te hebben op de dansvloer!

 

Korte beschrijving: voor studenten die hun Lindy Hop-basis moeten leren.

In deze mix level komen alle groepen die al meer dan 2 reeksen hebben gevolgd samen. Je hebt een goede kennis van de basic Lindy- en Charleston-figuren (bijv. Swing out, Tuck Turn, Pass-by, Texas Tommy, Sugar Pushes, Tandem Charleston, Hand-to-Hand Charleston), en je kunt gemakkelijk schakelen tussen deze figuren tijdens je dans. Je wilt je vocabulaire verder uitbreiden, meer leren over ritme- en jazzmuziek en onafhankelijker worden in het creëren van je eigen passen en het verfijnen van je eigen stijl. Specifieke uitleg wordt aan iedereen gegeven en veel oefentijd is ook voorzien.
Inschrijven met een vaste partner is verplicht.

Je hebt de basis 6 en 8 countfiguren onder de knie (zoals de tuck turn, send out, circle and swing out), je kent je charleston en kan heel comfortabel schakelen tussen Lindy & Charleston tijdens je dans.

Tijdens deze cursus zullen we je vocabulaire uitbreiden met nieuwe bewegingen, concepten en ritmes, en zullen we je helpen de techniek van je basis te verbeteren.

Om deze les te volgen, moet je 5+ maanden wekelijkse lessen gevolgd hebben bij Apollo Swing of een andere school.

 

Korte beschrijving: voor studenten met meer dan 5 maanden ervaring.

Je hebt de basis 6 en 8 counts onder de knie (zoals de tuck turn, send out, change of place, circle and swing out), je kent je charleston en kan  heel comfortabel schakelen tussen Lindy & Charleston tijdens je dans.

Tijdens deze cursus zullen we je vocabulaire blijven uitbreiden met nieuwe bewegingen, concepten en ritmes, en zullen we je helpen de techniek van je basics te verbeteren.

Om deze les te volgen moet je +/- 1 jaar wekelijkse lessen gevolgd hebben bij Apollo Swing of een andere school.

 

Korte beschrijving: voor studenten met ca. 1 jaar ervaring.

Je bent bekend met een breed scala aan basisprincipes en kunt deze allemaal gebruiken op de dansvloer. Je bent begonnen met het verkennen van complexere ritmes en figuren, en begint wat meer van je eigen flair te geven aan je dansen, maar je waardeert ook de waarde van hard werken aan je fundamenten

Tijdens deze cursus zullen we je vocabulaire blijven uitbreiden met nieuwe bewegingen, concepten en ritmes, terwijl we ook tijd besteden aan het verbeteren van je techniek en partnerverbinding, waardoor je de tools kunt ontgrendelen die je nodig hebt om meer te improviseren met je partner en de muziek.

Om deze les te volgen moet je +/- 2 jaar wekelijkse lessen gevolgd hebben.

 

Korte beschrijving: voor studenten met ca. 2 jaar ervaring.

Je gaat regelmatig dansen op swingfeestjes en hebt misschien zelfs gereisd naar een internationaal dansfestival of twee. Je voelt je comfortabel op de dansvloer en hebt een goed begrip van de basisprincipes. Je ontwikkelt je bewustzijn van swingmuziek, hebt een breed vocabulaire van variaties en maakt er soms zelf.

Tijdens deze cursus blijven we je vocabulaire uitbreiden met meer aandacht voor techniek, ritme, jazzmuziek en improvisatie. Als je op deze gebieden uitgedaagd wilt worden, is dit niveau iets voor jou.

Je kunt deelnemen aan  verschillende semesters in dit niveau totdat je door je docent wordt aanbevolen om door te gaan naar het volgende niveau. Maar maak je geen zorgen, er is genoeg te leren!

Om deze les te volgen moet je +/- 2 tot 3 jaar wekelijkse lessen gevolgd hebben.

 

Korte beschrijving: voor studenten met 2-3 + jaar ervaring.

Alleen op uitnodiging of auditie. Ben je gepassioneerd over Lindy Hop? Heb je minstens 2 jaar gedanst en wil je je dansen naar een hoger niveau tillen? Heb je swing-dancefestivals bezocht en events of train je regelmatig?

Dit is een klas gericht op studenten die meer willen leren dan nieuwe figuren om zich meer te concentreren op ritme, creativiteit en conceptlessen die hun eigen praktijk en ontwikkeling zullen vergemakkelijken.

Om auditie te doen voor dit niveau, moet je zeer gemotiveerd zijn, comfortabel verschillende ritmes en basics mixen, een sterk begrip hebben van Charleston-repertoire en moeten experimenteren met je eigen styling en expressie. Studenten worden alleen toegelaten tot dit niveau op uitnodiging, of na het succesvol behalen van onze open auditie, gehouden aan het begin van het semester.

 

Korte beschrijving: alleen op uitnodiging of geslaagde auditie.

Solo Jazz

Dance & Stretching
Level 1 NEW
Level 1+ Plus
Level 2
Level 3
Jazz Roots
Open level

Join Our Midday Dance and Stretching Class!

Are you looking for a refreshing break in the middle of your day? Come and join our Midday Dance and Stretching class at Apollo Swing! This energizing session runs from 12:30 PM to 1:30 PM, providing the perfect opportunity to rejuvenate your body and mind during lunch. 

Why Join Us?

  • Boost Your Energy: Our dynamic dance routines will get your heart pumping and your spirits soaring.
  • Increase Flexibility: The stretching helps improve your flexibility, reducing stress and tension.
  • Convenient Timing: Perfectly scheduled during lunch hours to fit into your busy day.
  • Fun and Friendly Environment: Our teacher Bara create a welcoming atmosphere for all skill levels.

The aim of this class is to move and sweat through dancing, work on our body posture, and release the tension in our muscles through slow stretches in movement and on the ground.  

All levels are welcome, from beginners to advanced dancers.

The class will be given in English.

Don’t miss out on this exciting opportunity to dance, stretch, and revitalize yourself. Sign up now and transform your midday break into a moment of joy!

Deze les is bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met solo-jazz of die een kleine hoeveelheid ervaring hebben door middel van hun Lindy Hop-lessen.

In deze les leer je een fundamenteel jazzrepertoire, samen met enkele kleine choreografieën en enkele basisprincipes van ritme en improvisatie in je jazzdans.

 

GEEN PARTNER nodig voor deze les. Iedereen kan meedoen.

In deze les leer je fundamenteel jazzrepertoire, samen met enkele kleine choreografieën, en basisprincipes van ritme en improvisatie in je jazzdans.
Om deze les te volgen heb je +/- 5 maanden wekelijkse Solo Jazz lessen gevolgd.

GEEN PARTNER nodig voor deze les. Iedereen kan meedoen.

Je bent bekend en vertrouwd met een breed scala aan jazzstappen (Tack Annie, Apple Jacks, Fall-off-the-Log, Half-break, Full break, enz.), Hebt een aantal jazzchoreografieën geleerd en begonnen met improviseren als solo-danser.

In deze les ga je werken aan je fundamentele repertoire, terwijl je je ook verdiept in complexere choreografieën, ritmes en verder werkt aan improvisatie.

 

GEEN PARTNER nodig voor deze les.

Je bent bekend met een breed scala aan jazzstappen (Tack Annie, Apple Jacks, Fall-off-the-Log, Half-break, Full-break, enz.) En voelt je comfortabel choreografieën te leren. Je bent begonnen met het verkennen van meer complexe ritmes en combinaties, en begint wat meer van je eigen flair in je dansen te brengen.

In deze les leer je complexere choreografieën, verdiep je je begrip van ritme en swingmuziek en word je uitgedaagd om te improviseren en je eigen choreografieën en stappen te maken.

Om deze les te volgen, moet je minimaal 1,5 jaar ervaring hebben met wekelijkse solo-jazzlessen, of moet je een opleiding hebben gevolgd om gelijkwaardige ervaring te hebben. Studenten met ervaring in andere dansstijlen mogen zich niet voor deze klas inschrijven.

 

GEEN PARTNER nodig voor deze les.

Deze Solo klas is bedoelt voor wie interesse heeft voor de basis van Jazz Roots. Je begint met de woordenschat van steps, leer improvisatie op de muziek, kweek je eigen bijzonder rytmes, en voel je goed in je bewegingen.
Deze klas laat toe je persoonlijke perceptie van de muziek uit te drukken, zels dans je met een partner.

 

GEEN PARTNER nodig voor deze les.

Deze les is bedoeld voor degenen die nieuw zijn in de solo jazzlessen, maar die ofwel een kleine hoeveelheid solo jazz-ervaring hebben door hun Lindy Hop lessen, of nieuwe studenten die bereid zijn om een beetje harder gepusht te worden als "Solo Jazz Level 1" om  snel hun basis solo jazz te ontwikkelen.
In deze les leer je fundamenteel jazzrepertoire, samen met enkele kleine choreografieën, en basisprincipes van ritme en improvisatie in je jazzdans.

 

GEEN PARTNER nodig voor deze les. Iedereen kan meedoen.

 

 

Shag

Level 2
Level 1 NEW
Beg/inter
Performance

Je volgt al 2 jaar wekelijkse Shag lessen, de basis passen heb je onder de knie en je bent klaar voor meer variaties en Rhythms.

 

We hopen je op de been te krijgen, huppelend op het ritme, met de hoge energiestappen van Collegiate Shag. Geboren in studentenfeesten en de Afro-Amerikaanse gemeenschappen van Noord en Zuid-Carolina in de jaren 1920 en '30, biedt deze energieke dans een opwindende manier van dansen op snellere swingmuziek. In onze klas leer je alle core shag-stappen, gekenmerkt door een ontspannen bovenlichaam maar gekke, schoppende benen, waardoor je met minimale inspanning de snelste swingmelodieën kunt volgen en ervan kunt genieten. In deze les leer je de basisstappen zoals; single time and double time basic,  Shagout, Yale, send out, change places, bring back. Aarzel niet om erin te springen; onze leraren zullen alles geven om Collegiate Shag te leren in een ontspannen en gelukkige sfeer!

Beginner/Intermediate:
Als de Collegiate Shag basic al in je lichaam zit en je er niet aan hoeft te denken, dan is het tijd om wat meer pit te geven! In deze lessen worden meer basisstappen, meer breaks en meer kicks  toegevoegd. Ja, het is tijd voor de dubbele-kick !
Doe mee en leer beroemde bewegingen zoals sliding-doors, Groovy-movie pass, double kicks, cross kicks en meer. Na deze cursus vul je gemakkelijk elk snel nummer op tijdens een event door je geweldige nieuwe bewegingen.

We bieden “Performance" lessen aan, geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Dit is de perfecte les voor mensen die willen trainen, verbeteren en creëren. We zullen ons laten inspireren door de klassieke Collegiate Shag-routines. Je hoeft niet op te treden, als je het niet leuk vindt, voor deze les te volgen.

Blues

Blues level 1 NEW
Blues level 2
Solo Blues

In deze niveau is geen ervaring in blues dance nodig. Als je reeds aan workshops meegemaakt heb of festivals beleefd heb, ben je in deze niveau welkom. Je zal de basis bewegingen kunnen versterken en uw woordenschat verrijken door de diversiteit van genres, ritmes en tempo’s te verkennen.

Je hoeft geen partner hebben en iedereen zal de mogelijkheid hebben om als lead of follow te mogen dansen.

Wij gaan even goed de solo beweging bewerken als de dans in koppel beoefenen.

Vermits blues dansen een enge lichamelijke verbinding behoudt (een body to body tussen partners) zullen wij er voor zorgen dat elk partner de toelating geeft. Iedereen heeft het recht om een dans te weigeren en dit recht moet gerespecteerd zijn.

Op dit niveau heb je reeds een aantal blues danslessen gehad en ook meegemaakt aan workshops en festivals. Dit gemiddeld niveau zal je de mogelijkheid geven om je competenties te verbeteren en een hoger niveau bereiken, je woordenschat verrijken en je basis bewegingen versterken. De lessen zullen meer focussen op de muzikaliteit en de techniek door middel van verscheidene idiomen in blues dansen. Naar aanleiding van deze lessen, zal je de middelen hebben om je in solo dans en ook met een partner te kunnen uitdrukken. Je zal een verhoogde kennis hebben van blues esthetiek en eventueel ook zijn cultuur en zijn geschiedenis.

Solo Blues wordt zonder partner, op een brede gamma van Blues muziek gedanst. Ervaring is niet noodzakelijk maar als u een Lindy Hop danser bent, zult u het voordeel hebben de tragere bewegingen en ritmes beter te kunnen beheersen. Solo Blues is niet hetzelfde als Partner Blues, zelfs wordt er op dezelfde Blues muziek gedanst. Trage, sensuele bewegingen worden gemengd met meer geacentueerde bewegingen op sterkere ritmes.

Belly Swing

Level 1

Deze nieuwe geintroduceerde dans is toegankelijk voor beginners zonder eerder ervaring. Lindy Hop of Solo Jazz dansers die iets nieuws willen ontdekken zijn natuurlijk welkom. Geinspireerd door de sensuele oosterse buikdans uit de gouden periode, de Belly Swing Dance mengt verschillende stijlen en technieken, voormalige en recente, die zich aansluiten op Swing, Lindy Hop, Blues en Charleston. Deze les richt zich op lichaamsgevoel, lichaamsisolatie in een groepschoregraphie, alsook verschillende ritmes en beats en gevarieerde muziekinvloeden ontdekken. De nieuwe techniken zullen uiteraard de individuele stijl beinvloeden voor elke danser.

Charleston

Open level

Charleston en snel dansen. Je hebt reeds één jaar gedanst, of je bent pas begonnen, dan zal je de immersie in de historie en invloed van Charleston op Lindy Hop interesseren. Of je zou graag je vaardigheden in snel dansen uitoefenen, dan is deze les voor jouw. We zullen in diepte gaan in de geschiedenis van wat Lindy Hop geïnspireerd heeft, door in Breakaway en Charleston uit de jaren 20 en 30 te duiken, en hun verschillen in stijl vergelijken. De oldtimers vonden het leuk enkele solo Jazz stappen in hun Lindy Hop bij te voegen. Deze les zal opgefleurd worden door de integratie van koppel en solo stappen in je Swing dans. Deze les is voor beginners aangepast.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief