Lindy Hop Saint-Gilles

De danslessen by Apollo Swing zijn toegankelijk op alle leeftijden, achtergrond en ervaring. Onze instructeurs zijn enthousiast om hun passie voor jazz dansen te delen met wie dan ook. Onze lessen zijn relax, inclusief, sociaal en erg leuk! Bij Apollo zijn verscheidene dansstijlen en dansmethodes aanbevolen naar gelang de instructeur. Swing dansen zijn sociale dansen, en hun definitie is improvisatie en vrijheid van uitspraak. Verscheidenheid, creativiteit en gemeenschapsgevoel zijn hoofdzakelijk in jazz dansen en tevens onze missie by Apollo Swing.

Onze
Level 1 SWITCH

Level 1 SWITCH

Lindy Hop dansen in beide rollen! Je leert zowel leiden als volgen. 
Waarom? Je ontmoet en danst met meer mensen, en je wordt een betere danser (door de "andere" rol te ervaren, krijg je een beter begrip van wat er nodig is in je "primaire" rol).
Je leert de basisprincipes van 6 en 8 counts in zowel de leidersrol als de volgerrol.
De cursus is beginnersvriendelijk, speciaal ontworpen voor degenen die weinig tot geen danservaring hebben, en voor degenen die andere soorten dansen hebben gedanst en lindyhop willen proberen.

Level ELEF 2 Intermediate

Level ELEF 2 Intermediate

Ik ben een lindy hop danser en geniet van dansen als leider of volger. 
Waarom zou ik deelnemen aan een ELEF (Everybody Lead, Everybody Follow) cursus en Lindy Hop dansen in beide rollen!
* Je ontmoet en danst met meer mensen.
* Je wordt een betere danser; het ervaren van de "andere" rol zal je een beter begrip geven van wat er nodig is in je "primaire" rol.
* Om de andere rol te leren zonder het gevoel te hebben dat anderen je observeren.
* Om zelf te kiezen wanneer je wilt dansen, met wie en in welke rol.
* Voor volgers, geen verspilling van tijd om te wachten op een vrije leider, nu kun je leiden :)
* Om veel plezier te hebben.
De cursus is speciaal ontworpen voor ervaren Lindy hop dansers.

Level 1 NEW

Level 1 NEW

Dit niveau is bedoeld voor mensen die absoluut nieuw zijn bij Lindy Hop en de basis moeten leren.

In deze klas leer je de basisprincipes van 6 en 8 counts, triple steps, kick steps en charleston als lead of follow.

Het hoofddoel van deze cursus is om studenten Lindy Hop te helpen ontdekken en hen de tools te geven die nodig zijn om plezier te hebben op de dansvloer!

 

Korte beschrijving: voor studenten die hun Lindy Hop-basis moeten leren.

Mix level

Mix level

In deze mix level komen alle groepen die al meer dan 2 reeksen hebben gevolgd samen. Je hebt een goede kennis van de basic Lindy- en Charleston-figuren (bijv. Swing out, Tuck Turn, Pass-by, Texas Tommy, Sugar Pushes, Tandem Charleston, Hand-to-Hand Charleston), en je kunt gemakkelijk schakelen tussen deze figuren tijdens je dans. Je wilt je vocabulaire verder uitbreiden, meer leren over ritme- en jazzmuziek en onafhankelijker worden in het creëren van je eigen passen en het verfijnen van je eigen stijl. Specifieke uitleg wordt aan iedereen gegeven en veel oefentijd is ook voorzien.
Inschrijven met een vaste partner is verplicht.

Level 1 + Plus

Level 1 + Plus

Je hebt de basis 6 en 8 countfiguren onder de knie (zoals de tuck turn, send out, circle and swing out), je kent je charleston en kan heel comfortabel schakelen tussen Lindy & Charleston tijdens je dans.

Tijdens deze cursus zullen we je vocabulaire uitbreiden met nieuwe bewegingen, concepten en ritmes, en zullen we je helpen de techniek van je basis te verbeteren.

Om deze les te volgen, moet je 5+ maanden wekelijkse lessen gevolgd hebben bij Apollo Swing of een andere school.

 

Korte beschrijving: voor studenten met meer dan 5 maanden ervaring.

Level 2

Level 2

Je hebt de basis 6 en 8 counts onder de knie (zoals de tuck turn, send out, change of place, circle and swing out), je kent je charleston en kan  heel comfortabel schakelen tussen Lindy & Charleston tijdens je dans.

Tijdens deze cursus zullen we je vocabulaire blijven uitbreiden met nieuwe bewegingen, concepten en ritmes, en zullen we je helpen de techniek van je basics te verbeteren.

Om deze les te volgen moet je +/- 1 jaar wekelijkse lessen gevolgd hebben bij Apollo Swing of een andere school.

 

Korte beschrijving: voor studenten met ca. 1 jaar ervaring.

Level 3

Level 3

Je bent bekend met een breed scala aan basisprincipes en kunt deze allemaal gebruiken op de dansvloer. Je bent begonnen met het verkennen van complexere ritmes en figuren, en begint wat meer van je eigen flair te geven aan je dansen, maar je waardeert ook de waarde van hard werken aan je fundamenten

Tijdens deze cursus zullen we je vocabulaire blijven uitbreiden met nieuwe bewegingen, concepten en ritmes, terwijl we ook tijd besteden aan het verbeteren van je techniek en partnerverbinding, waardoor je de tools kunt ontgrendelen die je nodig hebt om meer te improviseren met je partner en de muziek.

Om deze les te volgen moet je +/- 2 jaar wekelijkse lessen gevolgd hebben.

 

Korte beschrijving: voor studenten met ca. 2 jaar ervaring.

Level 4

Level 4

Je gaat regelmatig dansen op swingfeestjes en hebt misschien zelfs gereisd naar een internationaal dansfestival of twee. Je voelt je comfortabel op de dansvloer en hebt een goed begrip van de basisprincipes. Je ontwikkelt je bewustzijn van swingmuziek, hebt een breed vocabulaire van variaties en maakt er soms zelf.

Tijdens deze cursus blijven we je vocabulaire uitbreiden met meer aandacht voor techniek, ritme, jazzmuziek en improvisatie. Als je op deze gebieden uitgedaagd wilt worden, is dit niveau iets voor jou.

Je kunt deelnemen aan  verschillende semesters in dit niveau totdat je door je docent wordt aanbevolen om door te gaan naar het volgende niveau. Maar maak je geen zorgen, er is genoeg te leren!

Om deze les te volgen moet je +/- 2 tot 3 jaar wekelijkse lessen gevolgd hebben.

 

Korte beschrijving: voor studenten met 2-3 + jaar ervaring.

Level 5

Level 5

Alleen op uitnodiging of auditie. Ben je gepassioneerd over Lindy Hop? Heb je minstens 2 jaar gedanst en wil je je dansen naar een hoger niveau tillen? Heb je swing-dancefestivals bezocht en events of train je regelmatig?

Dit is een klas gericht op studenten die meer willen leren dan nieuwe figuren om zich meer te concentreren op ritme, creativiteit en conceptlessen die hun eigen praktijk en ontwikkeling zullen vergemakkelijken.

Om auditie te doen voor dit niveau, moet je zeer gemotiveerd zijn, comfortabel verschillende ritmes en basics mixen, een sterk begrip hebben van Charleston-repertoire en moeten experimenteren met je eigen styling en expressie. Studenten worden alleen toegelaten tot dit niveau op uitnodiging, of na het succesvol behalen van onze open auditie, gehouden aan het begin van het semester.

 

Korte beschrijving: alleen op uitnodiging of geslaagde auditie.

Niveaus

Leerkrachten

Apollo Swing Morgane

Morgane Borra

Lindy Hop
Level 1 NEW, Level 1 + Plus
Solo Jazz
Level 1 NEW, Level 2
Apollo Swing Jérôme

Jérôme De Paepe

Lindy Hop
Level 1 NEW, Level 1 + Plus, Level 2, Level 3

Prijs

Start

februari-juli2024
165€ pp
/15 lessen
150€ pp
/15 lessen
voor studenten onder 26 jaar oud

Datums:

12/02/2024 ~ 01/07/2024
geen les op 26/02/2024, 04/03/2024, 01/04/2024, 29/04/2024, 06/05/2024, 20/05/2024

HET NIEUWE DANS SESSIE START OP 12 FEBRUARI 2024! 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief